Matchbollsdrama i Aten

Ett lag från KLTK, under ledning av spelande kapten Lina Westberg, reste till Aten för CTC Seniors Competition där vinnaren tar en plats i Winners Group 2020.

I Aten väntade Tennis Club Genova 1893 (Italien), den irländska klubben Carrickmines Croquet & Lawn Tennis Club samt arrangörsklubben Athens Lawn Tennis Club.

KLTK inledde mot Genua, en match som blev en behaglig resa för vårt lag och slutade med vinst, 6-3 i matcher. Värdklubben hade heller inga problem med sin inledande match utan förpassade irländarna till match om 3:e-pris. Således final för KLTK vs. Athens LTC.

Trots att Aten mönstrat ett starkt lag både på dam- och herrsidan höll KLTK jämna steg i singlarna. Inför de avslutande dubblarna stod det 3-3 och avgörandet kom först i den sista mixeddubbeln. Lina Westberg/David Hedengren kämpade tappert och stod plötsligt med en matchboll vid ställningen 9-8 i avgörande supertiebreak. Närmare än så kom inte Lina och David. Aten vann till slut med 13-11 och Team KLTK fick nöja sig med en hedrande silvermedalj.

– Det var en tung förlust, men vi bjöd den grekiska publiken på en riktig nagelbitare, kommenterar KLTK:s spelande kapten Lina Westberg. Vi vill gratulera Aten till vinsten och tacka för en otroligt lyckad helg, fortsätter Lina.

Athens Lawn Tennis Club grundades 1895 och när Aten stod som värd för de Olympiska spelen 1986 arangerades tennisen på denna klubb.

– Vi blev väl omhändertagna och njöt av att få spela på den fantastiskt charmiga klubben omringad av så mycket historia. Jag är stolt över mitt lag som kämpade in i det sista, summerar Lina.

KLTK:s lag
Kristina Ebenius
Patrik Andreasson
David Hedengren
Martin Persson
Ulf Rosberg
Lina Westberg, spelande kapten