Mästarna för starka

I bortamatchen mot förra årets Svenska Mästare, GLTK, blev det förlust för KLTK:s Elitseriegrabbar.

GLTK har ett starkt lag med erfarna seniorer samt heta collegespelare, men KLTK-grabbarna var redo att ta kampen. I dubbelspelet hade vi chans i första set på förstadubbeln men var i övrigt chanslösa.

I singelspelet blev det prestigematch mellan före detta Academy of KLTK-killarna som numera går på college, Erik Grevelius och Jesper Klöv-Nilsson. Göteborgaren Klöv var starkast för dagen och ”Oregon vann mot Georgia”.

Sebastian Abboud gjorde en bra insats mot storservaren Christian Samuelsson, men ett break per set för Samuelsson räckte.

Linus Carlsson-Halldin (bilden ovan vänster) fick möta DC-hjälten Markus Eriksson. Det var rejäl stolpe ut i första set där Linus hade väldigt många chanser att breaka samtidigt som han höll sin egna serve enkelt. Men vid 5–6 så tog Eriksson sin första chans och fick med sig setet. Linus vann sedan andra set enkelt men föll tyvärr 7–10 i matchtiebreaket.

På fjärdesingeln spelade Alexander Watanabe Eriksson mot förra årets hjälte från SM-finalen, Niklas Timfjord. Alex gjorde en fantastisk insats och lovordades av GLTK:s tränarstab, men den rutinerade Timfjord fick med sig båda seten i tuffa tiebreaks.

– Fortsatt bra insatser i singel av grabbarna, nu laddar vi för årets sista match mot SALK som spelas i Kungl. Tennishallen. Alviksgrabbarna jagar finalplats så det kommer bli roliga matcher för oss, kommenterar coach Magnus Ennerberg (bild ovan höger).

På grund av pandemin spelas matchen utan publik.