Magnus fixar lunchen

Vi hälsar Magnus Norberg välkommen som ny köksmästare på restaurang Kungliga.

Välkommen till KLTK Magnus, berätta vem du är?

– Tack, jag ser fram emot att få sätta min prägel på köket i restaurang Kungliga. Jag är 39 år och bor med min åttaåriga dotter i Åkersberga. Ett av mina stora friluftsintressen är fjällen som jag gärna besöker så fort tillfälle uppstår och närsomhelst på året. När det gäller idrott så är det hockey som gäller för både mig och min dotter, dels eget utövande och titta på.

Vad har du gjort innan du kom till oss i Kungl. Tennishallen?

– Närmast kommer jag från Urban Deli vars idé är en blandning av restaurang, matbutik och saluhall. Utöver det har jag arbetat med allt från finkrog till konferensgård och skolkök. Jag har även varit kock för svenska friidrottslandslaget.

Vad kommer vi se för innovationer med dig i köket?

– Den mest påtagliga skillnaden är att upplägget för lunchen förändras genom att man nu kommer att få välja sitt protein vid kassan vilket sen serveras direkt från köket. Det här konceptet gör att kvalitén ökar och vi kan servera en varm måltid på ett bättre sätt. Det ger oss också större möjligheter att arbeta vidare med salladsbuffén som kommer att utökas och bli mer varierad. På buffén kan vi nu blanda varma och kalla salladsalternativ och jobba med det gröna på ett helt annat sätt.

Vad kommer det att innebära för våra gäster?

– Serveringen av lunchen kommer att bli mer personlig, tallriken mer varierad.

Vad äter du helst själv?

– Om jag får välja fritt så tycker jag att löjrom, ostron och entrecôte fungerar i alla lägen. Övriga personliga favoriter är rotfrukter och kål; det är råvaror som jag uppskattar att både laga och äta i alla dess former.

Vem vill du se i nästa upplaga av Intrum Stockholm Open?

– Självklart vill jag se Mikael Ymer på centercourten i Kungl. Tennishallen. Helst i slutet av veckan.