Lyckad klubbmatch i Rom

Under helgen deltog KLTK i ett klubbutbyte med Circolo Canottieri Roma, som bjöd in till en social klubbmatch på italiensk mark.

Circolo Canottieri Roma är en klassisk tennisklubb och en av Italiens viktigaste tennisklubbar, som ligger lokaliserad i närheten av floden Tibern.

10 KLTK-medlemmar reste från Arlanda tidig fredagsmorgon och landade i Rom med gott humör, som höll i sig även när regnet drog in över grusbanorna i början av första speldagen. En ovan syn för CCR-medlemmarna som menade att det inte hade regnat innan dess på fyra månader.

När matcherna kunde återupptas i den 38-gradiga värmen visade sig italienarna vara för starka; när lördagens matcher var färdigspelade låg KLTK under med 3–7. KLTK-andan var dock fortsatt god och fortsatte så när CCR bjöd in till en uppskattad grillkväll i klubbens vackra trädgård. KLTK fick även njuta av en celeber gästs närvaro under kvällen i form av Nicola Pietrangili, tvåfaldig Roland-Garros-vinnare och sedd som en av de främsta italienska tennisspelarna genom tiderna.

Dag två utspelade sig på samma vis som på lördagen; först regn som stoppade spel och sedan strålande sol. KLTK såg nu ut att ha spelat in sig på banorna och vant sig vid vädret. Prestationen var starkare och söndagens matchsiffror slutade 5–5, vilket innebar att CCR stod som slutsegrare med totalt 12–8.

Stort tack till Circolo Canottiri Roma för ett mycket givande klubbutbyte och varmt välkomna till Stockholm!

 

Publicerad 220906