Lisa Zaar ger collegesvar

Artikelserien College-kollen går vidare och denna gång är det Lisa Zaar som får berätta om sitt liv i Malibu där hon går i OS-medaljören Simon Aspelins fotspår på Pepperdine University.

Pepperdine har ett mycket starkt tennislag som i år vann sin konferens i överlägsen stil och slåss nu om den åtråvärda NCAA-titeln.

Under säsongen har Lisa vunnit hela 19 av 20 matcher i singel och 13 av 16 matcher i dubbel. I dubbeln har hon spelat ihop med Taisya Pachkaleva, som vi på KLTK minns för hennes titel i Drottningens Pris 2015.

Lisa kom till KLTK som 14-åring från Enskede LTK och har alltid varit mycket ambitiös i sin tennissatsning och tillhört Sverigeeliten. Hon var i final i SM som 18-åring och i somras vann hon den mycket tuffa sommartouren i Näsbypark där hon besegrade en rad landslagstjejer på seniornivå.

Med spänning ser vi fram emot Lisas resa. Kan hon, som flera tidigare spelare från Pepperdines program, till slut nå WTA-touren?

Namn: Lisa Zaar
Ålder: 20 (född 2000)
Skola: Pepperdine University
Vilken säsong på skolan: Sophomore (andra året)

Vad är det bästa med collegeupplevelsen?
– Hela paketet. Kombinationen av tennisen, skola och det sociala livet, som skapat många oförglömliga upplevelser, lärdomar och relationer.

Vad är tuffast med att gå på college?
– Att kombinera fulltidsstudier med mycket träning är ibland slitsamt.

Vad är de största skillnaderna mot att tävla i Sverige?
– Att spela som ett lag. Både på träning, fys och under matcher. En annan sak är ljudnivån, energin under matcherna är på en helt annan skala. Det spelar ingen roll om det är 6–0, 5–0 eller första gamet i matchen, spelare kommer att skrika och vara ”pumped” från start till slut.

Vilka råd har du till juniorer som vill till ett college?
– Tänk ut vad du vill få ut av att åka till college och vad du prioriterar. Vad är viktigt för just dig? Och vad är inte så viktigt? Allt för att hitta det bästa alternativet då skolorna och deras utbud skiljer sig åt. Våga fråga! College med allt vad det innebär var något helt nytt för mig, men att rådfråga personer med erfarenhet hjälpte mig att få mer kött på benen.

Ert lag är ju väldigt starkt, hur är känslan inför slutet av säsongen?
– Känslan är bra! Vi har höga mål för säsongen som lag men vi fokuserar mycket på att ha kul på vägen och göra det bästa under processen.