Linus toppade formen till SALK Open

SALK Open har som traditionen bjuder genomförts under jul- och nyårshelgerna. Ett stort antal KLTK-juniorer var i elden och flera levererade finfina resultat.

I 16-årsklassen tog sig Seabstian Eriksson till kvartsfinal ett år ung. I andra omgången besegrade han förstaseedade Elwin Gauffin från Näsbypark med 6-0, 6-2, vilket visar på en imponerande nivå. I kvarten blev det respass mot slutsegraren från GLTK Henrik Bladelius, men Sebastian var bara några enkla misstag ifrån ett avgörande set. I dubbel blev det final för Sebastian i par med Lidingö TK:s Albert Saar.

Vaida Matuseviciute tog sig till semifinal i singel F14 men kom i denna turnering inte riktigt upp till sin vanliga höga nivå. Förlusten kom mot slutvinnaren Bella Bergqvist Larsson från Åmåls Tennisklubb. Vaida fick en fin revansch i dubbel där hon i par med klubbkamraten Isabella Svahn vann tävlingen.

– Vaida och Bella har spelat länge tillsammans och verkligen kul för dem att få vinna en stor titel, kommenterar KLTK:s chefstränare Aftab Baig.

En bra insats gör KLTK:s Rebecca Malmström i F12A där hon når semifinal trots att hon är ett år ung. Förlust med 6-4 i avgörande set mot en finsk spelare. I dubbel blev det final för Rebecca i par med Isabelle Rockler, även hon från Kungliga klubben. KLTK-tjejerna föll mot hemmaspelarna Lea Nilsson/Sara Naeslund.

– Vi är nöjda med juniorernas insatser i årets SALK Open där vi med några undantag framförallt levererar i dubbelklasserna. Dubbel är en viktig del av tävlandet i tennis och vi har tränat mycket dubbel under året. Extra roligt att se att detta lönar sig, avslutar Aftab Baig.

Sist men inte minst ska nämnas att det inom ramen för SALK Open också genomförs en tävling ingående i ITF World Tennis Tour för juniorer (U18) som numer har status som ett så kallat Grade 3-event. Här blev det full pott för Linus Carlsson-Halldin som gjorde karriärens bästa tävling och stod som slutsegrare efter fem mycket bra matcher.

– Jag har spelat bra hela veckan så det var kul att få med sig hela tävlingen. Den här segern betyder väldigt mycket för mitt självförtroende, kommenterade Linus på presskonferensen efter finalen

Klara Milicevic, som hade hoppats på mer i singel, tog istället hem dubbelklassen i par med polskan Weronika Baszcak efter en mycket jämn final. Även Sebastian Abboud gladde i Salkhallen med en kvartsfinal i singel efter att ha besegrat seedade holländaren De Jager i åttondelen.

Resultat i urval

Linus Carlsson-HalldinPS18 ITFVinst
William KjellbergPS12B Vinst
Wilhelmina LindorffFS12CVinst
Klara MilicevicFD18 ITFVinst
Vaida MatuseviciuteFD14Vinst
Isabella Svahn FD14Vinst
Sebastian ErikssonPD16Final
Rebecca MalmströmFD12Final
Isabella RocklerFD12Final
Vaida MatuseviciuteFS14ASemi
William Carnefeldt LindhPS14BSemi
Rebecca MalmströmFS12ASemi
Sebastian AbboudPS18 ITFKvart
Sebastian ErikssonPS16Kvart
Dexter ArnarpPS14BKvart
Linus Carlsson-HalldinPD18 ITFKvart
Timothy Carlsson-Seger PD18 ITFKvart
Christopher NorlinPD16Kvart
Gabriel BernerPD16Kvart
Fredrika NicanderFD12Kvart
Gabriel BernerPS161/8