Lindstedt tillbaks i DC-laget

Robert Lindstedt är tillbaka i Davis Cup – här är Sveriges lag mot Portugal nästa helg i Kungl. Tennishallen.

Sveriges Davis Cup-kapten Johan Hedsberg har i dag nominerat bröderna Elias och Mikael Ymer, Markus Eriksson och Robert Lindstedt till landskampen mot Portugal som spelas i Stockholm 6-7 april.

– Det känns väldigt bra att kunna nominera de här fyra spelarna. Alla har gjort fina insatser i Davis Cup tidigare och tar med sig mycket erfarenhet in i den här matchen, säger Johan Hedsberg.

– Det ska bli roligt och inspirerande att spela i Kungl. Tennishallen, klassisk Davis Cup-mark precis som Tennisstadion i Båstad där vi spelade vår förra hemmamatch. Jag vet att killarna också ser fram emot att spela DC i Stockholm igen.

Elias Ymer inledde året med att kvala in till Australian Open och har en kvartsfinal i Budapest (Challenger) som bästa resultat. Sverige-ettan laddar för Davis Cup med Challengerspel i Saint-Brieuc, Frankrike, där han på tisdagen vann sin öppningsmatch.

Hans bror Mikael, stor matchhjälte i bortamatchen mot Ukraina i februari, har hittat formen inför Portugalmatchen. Förra veckan tog han karriärens första seger i en ATP 1000-tävling, mot 56-rankade tysken Jan-Lennard Struff, i Miami.

Sverigetvåan Markus Erikssons bästa resultat för året är en semifinalplats i Sharm el-Sheik, Egypten (Future).

Veteranen Robert Lindstedt är tillbaka i landslagsoverallen. Lindstedt är vår senaste Grand Slam-segrare (Australian Open 2014) och spelade senast mot Ryssland 2016. Robert gör sin 18:e Davis Cup-match, och hans statistik i DC-dubblar är 12-4.

– Det är såklart jätteroligt att Robert är tillbaka. Hans rutin kan bli viktig i en sån här match, säger Hedsberg.

De svenska tennisherrarna har fyra raka segrar och inledde årets säsong med att besegra Ukraina på bortaplan i första omgången. Vid seger mot Portugal går Sverige vidare till play-off om en plats i World Group 2019. Vid förlust väntar fortsatt spel i Division 1 nästa år.

– Portugal har ett riktigt bra lag och kanske är de favoriter, men vi kan nog ha någon liten fördel av att det blir spel inomhus. Vi ska göra allt vi kan för att hitta ett sätt att vinna det här.

Kaptenen kan göra ändringar i laget fram till lottningen, som äger rum torsdag 5 april. Hedsberg kan också välja att nominera en femte spelare till laget, i enlighet med de regler som testas under 2018.

Landskampen lottas på torsdagen och invigning sker på centercourten klockan 17.00 på fredagen. Matcherna spelas i bäst av tre set och lands­kampen spelas på två dagar. Biljetter finns till försäljning via TICKSTER. Alla matcher sänds live i TENNIS PLAY.

Sveriges lag, ålder och ATP-ranking (singel/dubbel):
Elias Ymer, 21 (133/297)
Markus Eriksson, 28 (298/307)
Mikael Ymer, 19 (407/485)
Robert Lindstedt, 41 (-/65)

Portugals lag, ålder och ATP-ranking (singel/dubbel):
Joao Sousa, 28 (80/174)
Gastao Elias, 27, (106/580)
Pedro Sousa, 29 (119/241)
Joao Domingues, 24 (189/829)

Fredag 6 april:
17.00 Invigning följt av matchstart (två singelmatcher)

Lördag 7 april:
13.00 Matchstart (en dubbelmatch följt av en eller två singelmatcher)