Leo i dubbla finaler

Förra veckan var KLTK:s Leo Borg förstaseedad i tävlingen i Jönköping men föll tyvärr i första omgången. Den här veckan i Värnamo väntade en ny ITF-tävling där Leo var seedad åtta. En rejäl revanch från veckan före med final i både singel och dubbel.

Singelfinalen nåddes tack vare flera svåra vändningar och en bra kämpainsats. Det är små marginaler i tennis och skillnaden mellan succé och fiasko är hårfin. Förra veckan var Leo ett par bollar från att vinna första matchen och den här veckan bara ett par bollar från att förlora i andra såväl som tredje omgången.

Värnamo var Leos tredje ITF-final i karriären och den första för året. Leo hade ledningen med 6-4, 3-6, 4-1 när 18-årige Carl Gustafsson, SALK vände på steken med 5 raka games. Fyra raka tresetsmatcher gjorde sig kanske påminda eller tankar på den första titeln inom räckhåll. Oavsett var det här en mycket fin vecka för Leo som även vann dubbelklassen tillsammans med Michael Minasyan, Danderyds TK.

Värnamo var en bra vecka för hela teamet från Academy of KLTK. Linus Carlsson-Halldin, som vann sin första titel veckan innan i Jönköping, nådde kvartfinalen efter fina segrar mot Minasyan och estländaren Alexander Georg Mandma. I kvartfinalen hade Linus 6-5 30-0 i egen serve mot slutvinnaren Carl Gustafsson, men det höll tyvärr inte. Tillsammans med sin bror Timothy blev det semifinal i dubbel.

Timothy vann första omgången i singel och spelade sedan en tuff match mot Leo Borg, där Timothy servade för matchen i såväl andra som tredje set. Matchen slutade 6-4, 5-7, 6-7 där Leo var starkast i de viktiga bollarna.

Sebastian Abboud nådde en fin kvartsfinal efter bra spel och förlorade sedan en 3-timmarsfight mot andraseedade amerikanen Alexander Kiefer.

Emma Shasteen inledde bra mot seedade norskan Hedda Gurholt men energin tog slut och hon föll i tre set. I dubbel blev det en kvartsfinal för Emma i par med Louise Wikander, IS Göta.

Här närmast väntar Båstadtennis för våra 16-17-åringar och för våra 19-åringar stundar studenten och sommartourer i stora lass.