Leo Borg klar för SO

KLTK:s högst rankade 18-åring, Leo Borg, är klar för huvudturneringen i årets Stockholm Open. I samband med fredagens lottning avslöjade tävlingsgeneralen Thomas Enqvist att Leo fått ett wildcard till årets turnering.

Leo i huvudturneringen var dagens glada nyhet men samtidigt fick vi tråkiga besked att tävlingen tappar både Alexander Zverev och Casper Ruud. Bägge spelarna är klara för ATP Finals i Turin och har valt att lämna återbud till spel i Stockholm.

Även om vi kommer att sakna tysken och norrmannen kan vi istället glädjas åt att 20-åriga Jannik Sinner, rankad 9 och 21-åriga Felix Auger-Aliassime, rankad 11, kommer till Kungl. Tennisallen. De bägge spelarna slåss om en av de sista platserna till prestigefyllda ATP-finalen. Superstjärnan Andy Murray är tidigare bekräftad som en av turneringens mest spännande spelare. Detta är Murrays första start i Stockholm Open.

– Det var otroligt tungt att behöva lämna det här beskedet till Thomas Enqvist som jag känner väl. Jag har sett mycket fram emot att komma till Stockholm. Efter en framgångsrik men krävande säsong, måste jag däremot få tid för återhämtning för att stå redo inför slutspelet i Turin. Men vi ses i Stockholm nästa år, då är jag garanterat där, kommenterar Alexander Zverev det sena avhoppet.

På lördag den 6 november inleds kvalmatcherna.

KÖP BILJETTER HÄR

SPELSCHEMA LÖRDAG
LOTTNING SINGEL
LOTTNING KVAL