Leo Borg klar för huvudtävlingen

Leo Borg, som under många år varit en del av elitprojektet Academy of KLTK, får ett nytt wild card som innebär att han går rakt in i Stockholm Opens huvudturnering. En ny chans för Leo som spelade sin första ATP-match någonsin på Stockholm Open förra året.

Under fredagseftermiddagen stod det klart att Leo Borg går förbi kvalspelet och kliver rakt in i Stockholm Opens huvudturnering. Nyheten kommer efter att Mikael Ymer tagit sig till semifinal i Firenze Open – en insats som ger honom ett så kallat ”special exempt” in i Stockholm Open. I och med det blev ett wildcard tillgängligt, som nu tilldelas Leo Borg.

– Jättekul att få in ytterligare en svensk spelare i huvudturneringen. Leo gjorde en väldigt bra match mot Stockholm Opens slutsegrare Tommy Paul förra året och är en riktig publikfavorit, säger Tournament Director Thomas Enqvist, .

Kvalmatcherna till Stockholm Open pågår i Kungl. Tennishallen hela helgen med start klockan 11:00 på lördag. Klockan 13:00 på måndag inleds huvudturneringen.

Stockholm Open har arrangerats årligen sedan 1969 (pandemiåret 2020 undantaget). Årets turnering spelas den 15–23 oktober i Kungl. Tennishallen.

Biljetter till Stockholm Open finns att köpa HÄR.

 

Publicerat 2022-10-15