Kvartsfinalisterna klara – det börjar hetta till

Det drar ihop sig till finalhelg i Kungens Kanna & Drottningens Pris. Svensk tennis superkategoritävling för världens bästa 13- och 14-åringar.

Den franske kvalspelaren Moise Kouame (bilden ovan) ångar vidare efter klar vinst mot den seedade estländaren Edwin Averjanov, 6–4, 6–2. I morgon väntar ytterligare en seedad spelare för fransmannen; Svit Suljic från Slovenien.

Andraseedade spanjoren Valentin Gonzalez-Galino möter i sin kvartsfinal den hårdslående österrikaren Maximilian Heidlmair. Ingen av dem hade några större problem i sina singlar på torsdagen, men i morgon talar allt för att det blir en sjudundrande match.

Sofia Kryvoruchko från Ukraina, rankad 102, har övertygat rejält så här långt i Drottningens Pris. På torsdagen slaktade hon tredjeseedade tjeckiskan Sofie Hettlerova med 6–1, 6–1. I morgon fredag står Dusica Popovski från Serbien för motståndet. Popovski besegrade i sin åttondel den italienska fightern, Angelica Sara, överraskande lätt i raka set.

Hur gick det då för den sista kvarvarande svenskan? Det blev vinst och en plats i det som kallas ”Last 8 Club”, men kanske inte så som hon hade tänkt. Tiana Tian Deng vann efter att hennes motståndare blev tvingad att ge upp på grund av en ryggskada. I morgon väntar Barbara Kostecka från Polen för Norrtäljetjejen som numer representerar Salk. Skönt för Tiana att det blev en lugnare dag idag efter två stenhårda tresetare tidigare i veckan.

– Inte sedan 2017 har vi haft en svensk i kvartsfinal i Kungens Kanna & Drottningens Pris. Ska bli mycket intressant att se vad Tiana kan göra mot den hårdslående polskan Kostecka och hennes forehandsslägga, kommenterar tävlingsgeneralen Joe Beaton.

Foto: Lars Hoffman

 

Publicerat 2022-11-03