Kungligt firande på centercourten

Fredagen den 3 december strömmade medlemmar och tennisvänner till Kungl. Tennishallen för att fira KLTK:s första 125 år.

Det blev en mycket lyckad tillställning med en härlig blandning av deltagare. De yngsta gästerna var 15 år och de äldsta en bra bit över 90. Men gemensamt för alla var kärleken till tennissporten och klädseln. Smokingen fick stanna hemma i garderoben denna kväll, nu var klädkoden ”tennis från 1896–2021”.

Stämningen på centercourten var hög under de drygt tre timmar som festen pågick. Vår egen köksmästare Daniel Stedt från restaurang Kungliga stod för de lyxiga hors d’œuvre som var specialkomponerade för att passa till KLTK:s officiella champagne; Veuve Fourny & Fils. Den kungliga glansen bestod inte bara av vår klubbs historia utan bland festdeltagarna fanns även Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel och Gustaf V.

Den senare spelad av skådespelaren Johan Schildt som tillsammans med Reuben Sallmander och pianisten Anna Landström framförde en teaterakt som beskrev klubbens tillblivelse och omvärlden vid åren runt 1896. Alla gäster fick också sjunga med i den specialskrivna sången ”Serve och Smash”.

Tack till alla som kom och firade jubilaren; en pigg 125-åring.

Foto: Studio BOJO