1

Elitherrarna kryssade i Småland

KLTK:s bortamatch på torsdagen mot familjära Tabergsdalens TK slutade med delad poäng.

På förstadubbeln hamnade brödraparet Timothy Carlsson-Seger och Linus Carlsson-Halldin i underläge mot ett par med en energi-nivå man sällan ser i Sverige. Bröderna lyckades dock rädda sig ur flera knipor och få med sig matchen i två raka set.

På andradubbeln blev det drömstart för Sebastian Abboud och Alexander Watanabe Eriksson men akuta magsmärtor för Abboud stoppade ”flowet” och Tabergsdalen vann efter matchtiebreak.

Att hitta sätt att vinna även när spelet inte är på topp är en viktig egenskap hos tennisspelare. Linus lyckades med detta idag på sin singel mot Tabergs tyska gästspelare i två raka set.

På andrasingeln spelade hemmaklubbens Jonathan Stenberg drömtennis mot Timothy. Som alltid kämpade Timothy allt han kunde för att vända matchen men det slutade tragiskt med besök på akuten.

– Stort tack till Manne Andersson i Tabergsdalen som kunde ta Timothy direkt till akuten för röntgen. Det var en kraftig stukning men som tur var inget brutet, kommenterar coach Rickard Billing.

På tredjesingeln gjorde Alexander en fin insats mot slitvargen Wille Fridell. Den mer rutinerade Fridell knep segern i matchtiebreak mot en hårt arbetande Alex.

På fjärdesingeln var det William Alsterback som försvarade KLTK:s färger när han gjorde singeldebut i Elitserien. Efter en trevande start hittade han sitt spel och kunde med imponerande kyla spela hem matchen som även den avgjordes med matchtiebreak.

– Vilken dag, start 8.45 på KLTK och efter all kalabalik med stackars Timothy så kom vi inte hem förrän efter tre på natten. Otroligt lärorika dagar för våra juniorer som får uppleva matcher och situationer som är nya för dem, sammanfattar Magnus Ennerberg, en något trött lagledare efter tre bortamatchen på sex dagar.

På söndag väntar första hemmamatchen för laget, då mot mycket starka Solna TK. Tyvärr är det totalstopp för publik på grund av pandemin.

Se samtliga RESULTAT HÄR.
Läs mer om Elitserien på TENNIS.SE.