Kryss i Göteborg

Damlaget är inne på slutspurten av årets Elitserie, mot GLTK spelade tjejerna 3-3. På måndag avgörs serien med hemmamatch mot Helsingborgs TK där världsspelaren Johanna Larsson kommer på besök.

Ellen Allgurin, Hilda Melander, Alexandra Viktorovitch, Lisa Zaar och Lovisa Condé åkte med coach Magnus Ennerberg till Göteborg för match mot GLTK.

I dubblarna delade klubbarna på matcherna efter att Lisa och Alexandra vunnit andradubbeln i raka set samtidigt som Hilda och Lovisa förlorade mot GLTK:s starka par. Lovisa och Hilda hade dock en 4-2 ledning i andra set och då levde hoppet om en riktig drömstart.

Även i singelspelet så delades matcherna mellan lagen. Hilda förlorade sin förstasingel mot energiknippet Marina Yudanova. Alexandra vann sin andrasingel komfortabelt mot Matilda Hamlin. På tredje singeln slet Lisa hem matchen i två raka set mot Viktoria Saldh samtidigt som Lovisa Condé kämpade tappert mot jämnåriga Vanessa Widell-Erzös, men GLTK-tjejen var för stark till slut.

– Det blev oavgjort idag med 3-3 i matcher och dramatiken med matchtiebreak som vi vant oss vid fick man inte se idag. Ellen har tyvärr haft lite problem med sin rygg och var inte redo för spel men bidrog ändå med sin energi från bänken, kommenterar coach Magnus Ennerberg.

På måndag 16.30 så avslutas årets Elitserie på hemmaplan då KLTK tar emot Helsingborgs TK. Det blir en helt avgörande match. Det finns fortfarande en liten chans att nå topp två-placering och SM-final men då krävs det att Upsala TK slarvar i sista matchen samtidigt som KLTK vinner. Vid kryss tar KLTK brons men om formtoppade Helsingborg vinner så går de om och kniper bronspengen.

– Vi gör som vanligt, vi går in och ger 100 % på varje boll så får vi se hur långt det håller, avslutar coach Ennerberg som är mer intresserad av insatserna i varje match än tabelläget.

RESULTAT & TABELL