Störst på SM i Göteborg

KLTK ställde upp med över 40 spelare i årets Junior-SM inklusive de inofficiella klasserna för 10- till 12-åringar. Därmed blev vi den klubb med flest spelare i årets startfält.

Vi fick med oss hem inte mindre än sju medaljer i 14- och 16-årsklasserna. Ett av de mål som tränarna satt upp för våra juniorer var att jobba med inställningen i matcherna. Här blev det klart godkänt för KLTK-truppen.

Academy of KLTK spelarna Klara Milicevic och Leo Borg tog dubbla guld i F16 och P16, både singel och dubbel.

Sebastian Eriksson föll i semifinalen i P14 där han ställdes mot Albert Saar, Lidingö TK. Sebastian lyckades ta matchen till ett avgörande set men tyvärr var Saar ett nummer för stor och vann setet med 7-5. Saar vann sedan även finalen. Det blev även en semifinalplats i pojkdubbel för Sebastian där han spelade i par med Samuel Börjesson från arrangörsklubben GLTK.

I 16-årsklassen gick William Alsterback till semifinal i dubbel i par med Jan Simonsson, Spårvägens TK. I semifinalen stod klubbkompisen Leo Borg för motståndet tillsammans med Michael Minasyan, Danderyds TK. Matchen var en hård fight med fint dubbelspel som slutade med tiebreak i två set med fördel Borg/Minasyan.

– Vi hade en bra sammanhållning hela tävlingsveckan där alla KLTK-spelare hejade och stöttade varandra på ett föredömligt vis. Det var även roligt att se att all dubbelträning under våren gett resultat, kommenterar René Lindberg, stolt coach.