Klubbarna återtar Stockholm Open

På fredagen nåddes en överenskommelse om driften av ATP-turneringen Stockholm Open mellan parterna Stockholm Open AB och Division Group Sweden AB. Stockholm Open AB ägs av KLTK, Salk och Stockholms Tennisförbund.

Överenskommelsen innebär att klubbarna genom Stockholm Open AB tar över driften och de kommersiella rättigheterna för turneringen från evenemangsoperatören Division som haft uppdraget sedan 2020. Förändringen sker av ekonomiska skäl men påverkar inte genomförandet av årets turnering i Kungl. Tennishallen 6–13 november.

– I samtal med Divisions ägargrupp har vi idag nått en överenskommelse som säkerställer att Stockholm Open 2021 genomförs precis som planerat på historiska Kungl. Tennishallen. Vi tar därmed över både driften och de kommersiella rättigheterna. Vi står inför ett Stockholm Open med ett av de starkaste spelarfälten någonsin och längtar nu till en vecka full av tennis i världsklass, säger Jamie Perry, vd på Stockholm Open.

Förändringen bottnar i en ekonomiskt tungt belastad situation hos tidigare evenemangsoperatören Division Group Sweden AB på grund av pandemin och förra årets inställda turnering.