KLTK P18 till lagfinal

På lördagen bjöds det på semifinal för pojkar-18 i Kungl. Tennishallen. KLTK mötte farliga ATL från Lund för att göra upp om en av två åtråvärda finalplatser.

KLTK:s kapten Aftab Baig hade en del att fundera på innan laguttagningen. Gästande skåningar hade tagit sig till semifinal med två urstarka spelare på första och andrasingeln. Men Svenska Juniorcupen för pojkar-18 spelas som bekant med fyra singlar och två dubblar. Vi ett eventuellt oavgjort matchresultat 3-3 avgörs mötet med en dubbel i ett enda matchtiebreak. Så här gäller det att koppla ett grepp direkt från start resonerade säkert kapten Baig.

Först ut var dubblarna där Sven-Filip Låftman/Leo Mitelman ohotade tog första poängen till KLTK. Betydligt mer dramatisk var dubbeln mellan Jonas Engstrom/Jan Koupil mot Ross Weibull i par med ATL:s etta Emil Westling. Engström/Koupil fick en rivstart genom fint dubbelspel som gav dem en 5-0 ledning. ATL-spelarna höjde nivån och reducerade KLTK-killarnas försprång till 4-5. Efter storspel och tillika dramatik knep Engström/Koupil första set med 6-4. ATL tog andra med 6-2 och inför avgörande matchtiebreak gick ATL-teamet ut med vinden i ryggen. Men KLTK:s kämpar gav inte upp och tack vare skickigt dubbelspel och god laganda segade de sig förbi och kunde till sist skriva slutresultatet till 6-4, 2-6, 10-8.

Inför de avslutande singlarna hade hemmalaget således ett försprång med 2-0. Det skulle visa sig att detta var helt avgörande då ATL var starkare i både första- och andrasingeln (Westling vs. Koupil, Weibull vs. Engström). Men i de övriga två singlarna höll KLTK:s spelare för favorittrycket.

Timothy Carlsson Seger vann komfortabelt över Saba Nanobashvili med 6-2, 6-1 och Ethan Blot avpolletterade Mattias Selde med 6-1, 6-1.

Nu väntar final i Kungl. Tennishallen den 7 april mot GLTK som i sin semifinal slog SALK med 5-1. Detta blir tredje raka finalen för KLTK:s pojkar-18 som är regerande mästare.