KLTK i Next Generation

Den 50:e upplagan av Elite Hotels Next Generation med Sverigefinaler för 11-, 13- och 15-åringar, har just genomförts i Båstad.

Sverigefinalen består av ett antal spelare från samtliga sju regioner som får möjlighet att tävla för sin landsdel i både singel och dubbel. I Stockholms lag kunde vi hitta fyra spelare från KLTK. Rebecca Malmström, Vaida Matuseviciute, Fredrika Nicander och Isabella Svahn.

I Sverigefinalen spelar man i bäst av 5 set först till 4. Det ställer högre krav på spelarna att vara med från start i varje set.

Systemet passade KLTK:s Rebecca Malmström (höger i bilden ovan) bra och hon vann Flickdubbel 11 i par med Lea Nilsson från SALK. Rebecca tog sig även vidare i singelklassen, ett år ung, med en 5:e placering som slutresultat. Fredrika Nicander spelade sig till en semifinal i samma klass och slutade fyra.

Isabella Svahn och Vaida Matuseviciute kom 5:a respektive 8:a i Flicksingel 13. Desto bättre gick det i dubbelklassen där de gick till semifinal.

– Det har varit en bra vecka för alla där de bästa spelarna från hela Sverige samlas. Det är extra roligt i en individuell sport att vara en lagkamrat och stötta sina regionskompisar, kommenterar chefstränare Aftab Baig.