KLTK-dominans i Stockholms-kvalet

Next Generation Cup, tidigare känt som Kalle Anka Cup, är en av årets höjdpunkter för spelare i hela landet. Regionala kvalet i Stockholm är färdigspelat och KLTK blev bäst i stan med hela fem spelare som kvalificerat sig till slutspelet i Båstad!

Tävlingsklasserna var 11, 13 och 15-års och för att få åka med till Båstad måste man nå final eller vinna match om 3:e pris. Hela Stockholmseliten var samlad och alla drömde om att få representera Stockholm på den stora finalveckan i Båstad som spelas samtidigt som WTA-tävlingen.

I den äldsta tjejklassen vann Isabella Svahn hela kvalet efter stadiga insatser från start till mål. Även Vaida Matuseviciute kämpade sig igenom kvaltävlingen och de 15-åriga träningskompisarna är nu laddade inför slutspelet.

I 13-års klassen tog 12-åriga Rebecca Malmström tredjeplatsen och får för andra gången spela slutspelet. I den yngsta klassen stod kämpen Noel Hajduk för en mycket fin insats och kunde ta tredjeplatsen efter dramatik. En riktig bedrift, då Noel samma helg deltog i Sigtuna Sommarspel där han tog hem segern i 12B-klassen. Även för KLTK:s yngsta deltagare i slutspelet var det stor dramatik då 10-åriga Filippa Bolander lyckades vinna en mycket jämn match om 3:e pris.

Utöver dessa fem spelare var flera andra KLTK:s juniorer långt framme och visade att även de är med i Stockholms-eliten.

Stort grattis och lycka till i slutspelet!