KKDP är tillbaka efter ofrivillig paus

Kungens Kanna har arrangerats sedan 1901 och Drottningens Pris sedan 1950. Men 2021 ställdes turneringen in på grund av pandemin och i år i februari var det också stopp för juniortävlingar på grund av covid-19.

Men nu är det äntligen dags att välkomna många av världens bästa 14-åringar till Kungl. Tennishallen för Nordens främsta juniortävling.

Kvalspelet har just avslutats där inte mindre än sju KLTK-spelare ställde upp. Trots fina kämpainsatser tog sig ingen in till huvudtävlingen. Wilhelmina Lindorff, Isabel Eriksson och Anastasia Nesic var trots allt nära men föll i kvalfinal efter tufft motstånd.

– Bra erfarenhet för våra unga tjejer att få känna på internationellt motstånd. Extra kul också att se många av våra yngre juniorer vara på plats i hallen för att stötta sina äldre klubb-kompisar, kommenterar KLTK:s coach John Björksund.

Även om ingen KLTK-junior lyckades kvala in så var det bättre lycka för Isabelle Rockler från Solna TK och Nora Pitic, Upsala TK.

Vårt grannland Norge lyckades också bra då tre norska spelare tog sig till huvudtävlingen via kvalspel.

Seedningen i kvalet motsvarade verkligen resultaten. De tre högst seedade pojkarna och de tre högst seedade flickorna tog sig alla till huvudlottningen, som startar i morgon måndag.

Söndagens kvalfinaler avslutades med den traditionella öppningsceremonin då spelare från 30 nationer tågade in på Centre Courten i Kungl. Tennishallen.

Äntligen dags för Kungens Kanna & Drottningens Pris!