Junioreliten tar över efter Stockholm Open

Holger Rune hann knappt packa ihop sin utrustning och lämna Kungl. Tennishallen efter triumfen i årets Stockholm Open, förrän nästa generation världsstjärnor intar arenan.

Dags med andra ord för Kungens Kanna & Drottningens Pris, där för övrigt Holger Rune deltog 2016. Eftersom årets upplaga på grund av pandemin avgörs efter det prestigefyllda Masters-slutspelet i Monte Carlo, blir tävlingen startskottet för jakten på slutspelsplatser 2023.

Kungens Kanna (pojkar):

Bland 13-åringarna finner vi bland annat Svit Suljic (Slovenien) och Savva Rybkin som möttes förra året i finalen i Tennis Europes slutspel för Europas bästa tolvåringar och vi kan förvänta oss att minst en av dessa grabbar kommer vara kvar i tävlingen när slutomgångarna närmar sig.

Österrikaren Maximilian Heidlmair är en annan spelare att hålla koll på. I somras gick han till final i den första Tennis Europe-tävlingen någonsin på gräs i Roehampton, London.

Svenskhoppet är framför allt Victor Rydén som nyligen hedrades med Stefan Edberg-stipendiet som Sveriges bästa 14-åring. Victor, från Södertälje, har tävlat flitigt på Tennis Europe Junior Tour och är rankad topp 50.

Drottningens Pris (flickor).

På tjejsidan är det ett riktigt getingbo med många om budet. Vi noterar att tjeckiskan Veronika Sekerkova jagar sin nionde Tennis Europe-titel. Den vänsterhänta rumänskan Giulia Safina Popa är rankad fyra i Europa bland 14 åringar trots att hon bara är 13 år. Hennes smått otroliga facit med 84 vunna matcher i år förklarar den rankingen. Italiensk tennis är på frammarsch och vi kommer få chansen att se den fysiskt starka Angelica Sara kämpa om varje boll. Återstår att se om det räcker i den tuffa konkurrensen.

Svenskhoppen kommer få jobba hårt som vanligt. För KLTK är det extra roligt att ha en spelare som kvalificerat sig via starka resultat under året. 13-åriga Rebecca Malmström har vunnit både i Turkiet och Norge samt nått final i Nederländerna och Estland och är givetvis laddad att utmana gästerna.