SM-Guld till F15-laget

KLTK:s flickor-15 vann under hösten 2020 en tuff grundserie i Division 1 och var därmed kvalificerade för slutspel. Covid-19 sköt dock upp det hela, men efter sommarens lättnader gick det äntligen att slutföra tävlingen.

Coach John Björksund har haft ett härligt gäng tjejer i laget. I gruppspelet deltog Vaida Matuseviciute, Isabella Svahn, Niki Jovanovic och Johanna Dahlström. Till slutspelet, som arrangerades av Ullevi TK, åkte nyförvärvet från Smedslätten Lisen Rinman, Niki och Vaida (bilden ovan).

Först besegrades Vårö TK med 3–0 i semifinalen. Därefter var det dags för final, där starka Fair Play TK stod för motståndet. Lisen vann sin singel efter en mycket fin insats och Vaida var nära att avgöra finalen men föll med 10–8 i matchtiebreak. Avgörande dubbel väntade därmed och även här blev det matchtiebreak som slutade 10–8. Men denna gång var det KLTK:s F15-lag som kunde höja segernäven.

Det var en mycket nöjd coach som tog minibussen hem mot Stockholm med guld i bagaget.

– Väldigt starkt att kunna gå från grusträning rakt in till inomhustennis och vinna en så tuff final. Tjejerna visade bra lagmoral hela vägen och supportade varandra i alla lägen, säger John.