Två KLTK:are vidare till JSM-slutspelet

KLTK var i förra veckan på tävlingsresa i Piteå. I JSM-Race-tävlingen nådde flera spelare långt, varav två spelare vann och kvalificerade sig till slutspel.

KLTK prioriterar JSM Race-tävlingar eftersom det ger spelarna chansen att vinna SM-medaljer. De JSM Race-tävlingar som erbjuder 14-, 16- och 18-klasser prioriteras i sin tur extra, eftersom klubben då kan täcka samtliga åldersklasser. Förra veckans tävling i Piteå var just en sådan.

Två spelare vann sina klasser: Johanna Dahlström vann F16 och Fredrika Nicander F14. Det var extra glädjande att se Johanna lyfta bucklan. Johanna har varit skadad under lång tid och deltog i sin första grustävling på nästan två år, men gick ändå in och vann mot väldigt bra spelare. Finalsegrarna gör paret klart för JSM Race-slutspelet senare i sommar.

I Fredrikas final stod KLTK-kompisen Lois Bernstein på andra sidan nätet. Även Marcus Bergelin nådde finalspel i P18 och detsamma gällde Ted Lee i P14-klassen.

14-åriga Anastasia Nesic vann 15-årsklassen, men den tävlingen ingår däremot inte i JSM Race. Anastasia gick även, tillsammans med Astrid Skarke, till semifinal i flicksingel-14. Alla fyra semifinalister representerades alltså av KLTK.

Utöver matchspelet matchbevakades spelarna av tränare på plats. Tennisträning, basket, fotboll och en kväll på ”Escape Room” hanns även med i Piteå.

– Det är väldigt kul när vi kan åka på aktiviteter där vi får med ett stort åldersspann, 13-åringar till 18-åringar, där alla har ett gemensamt mål och skapar god gemenskap, säger coach John Björksund.