ITF:s president hedrad av KLTK

Internationella Tennisförbundets president, David Haggerty, är på plats i Kungl. Tennishallen med anledning av den pågående Davis Cupmatchen mellan Sverige och Chile.

Det är 45 år sedan ITF:s högste representant gjorde ett officiellt besök i Kungl. Tennishallen. Den gången var det engelsmannen Derek Hardwick som var här för att följa världsfinalen i Davis Cup mellan Sverige och Tjeckoslovakien.

På lördagen passade KLTK:s ordförande på att dela ut klubbens finaste utmärkelse, som en icke medlem kan erhålla, för att uppmärksamma besöket och samtidigt tacka David Haggerty för hans insatser för tennissporten.

Kungl. Lawn Tennis Klubbens grundare, Kung Gustaf V, inredde ett eget omklädningsrum och en privat salong i samband med Kungl. Tennishallens tillblivelse 1943. Här avrundade kungen ofta tennismatcherna med att dricka te tillsammans med medspelare och klubbkamrater. Rummet, som kallas Mr G:s rum, är idag återställt i originalskick och innehåller en hel del av den tennisutrustning som kungen testamenterade till sin kära tennisklubb.

Beslutet att hedra David Haggerty har fattats av KLTK:s styrelse i enlighet med klubbens stadgar; Nyckel till Mr G:s rum tilldelas efter beslut av styrelsen person som Klubben önskar hedra.