Italiens Matteo Berrettini gör Stockholmsdebut

I oktober äntrar Italiens karismatiske tennisstjärna, Matteo Berrettini, för första gången Kungl. Tennishallen och BNP Paribas Nordic Open.

27-åriga Matteo Berrettinis utstrålning på banan och i tv-rutan har gått få tennisfans förbi de senaste åren. Hans medverkan i Netflix-serien Break Point och final i Wimbledon för två år sedan har gett honom stjärnglans även utanför de mest inbitna inom sporten. Finalplatsen innebar dessutom att han därmed blev den första italienaren någonsin att ta sig till Wimbledon final.

– Matteo är en av de starkaste lysande stjärnorna på ATP-touren. En härlig fighter och stark personlighet både på och utanför banan. Tyvärr hade han otur med en stukning i US Open tidigare i år, men får han hålla sig frisk är han med sin starka serve och forehand en spelare i den yttersta världsklassen. Det ska bli otroligt kul att få se Matteo för första gången på Centre Court i Kungl. Tennishallen i höst, säger Thomas Enqvist, Tournament Director BNPP Nordic Open.

Totalt har Berrettini vunnit sju ATP-titlar, varav en ATP 500 från Queens Club Championships och ytterligare en finalplats samma år i Madrid Open Masters 1000. Efter semifinal i Australian Open året därpå placerade han sig på sin karriärshögsta ranking som nummer sex i världen.

Berrettini är därmed den femte spelaren att bekräftas klar till årets turnering tillsammans med danske världsfyran Holger Rune, schweizaren och trippla Grand Slam-vinnaren Stan Wawrinka, finlandsettan Emil Ruusuvuori och publikfavoriten Gäel Monfils från Frankrike.

Den 18 september presenteras årets anmälningslista och startfält till Nordic Open och inför matchstart i oktober presenteras vilka som får turneringens tre wild cards.

Biljetter till BNP Paribas Nordic Open 2023 finns att köpa via bnpparibasnordicopen.com

Publicerad 2023-09-18