Inför JSM Race-slutspelet: ”Vi är taggade”

14 KLTK-spelare anländer under torsdagen till Båstad för JSM Race-slutspelet där Sveriges bästa juniorer gör upp om medaljerna.

Vaida Matuseviciute, Lisen Rinman och Lykke Lindorff är tre av klubbens representanter i slutspelet. Alla tre vann minst en deltävling i JSM Race, vilket kvalificerade dem till JSM-slutspelet, och samtliga har även slutspelserfarenhet från tidigare år. Tidigare i veckan förberedde de sig inför slutspelet på en av Kungl. Tennishallens grusbanor tillsammans med coacherna Magnus Ennerberg och John Björksund.

16-åriga Vaida går in i slutspelet stärkt av förra helgens ITF-tävling i Kramfors där hon vann dubbeln.

– Jag känner att jag inte har några förväntningar. Det kommer bara bli jättekul och jag känner mig väldigt redo, säger Vaida.

17-åriga Lisen kommer att tävla i 18-årsklassen. I fjol vann hon 16-årsklassen i slutspelet.

– Jag har inte spelat så mycket matcher under sommaren och har varit lite sjuk så det ska bli riktigt kul att spela match igen. Mitt mål är att vinna men jag tror att det blir väldigt tufft – jag har ju inte spelat så mycket matcher nu. Jag vann som 14- och 16-åring i Båstad så det vore ju kul att vinna nu igen men det blir tufft, säger Lisen.

14-åriga Lykke blev klar för slutspel redan i maj och tog även hem KLTK:s Sommarspel – en deltävling i JSM-Racet för 14-åringar med både singel- och dubbelklass för flickor och pojkar – senare under sommaren.

– Det är alltid kul att spela i Båstad, alla är ju där. Jag hoppas alltid att jag kommer långt och gärna vinna, säger Lykke.

Tar du med någon lärdom från förra årets slutspel?

– Eftersom tävlingen börjar med ett gruppspel spelar det inte lika stor roll om du förlorar första matchen. När jag förlorade den gången så kände jag att jag var ute. Det lärde jag mig då och tar med mig.

Coach John Björksund:

– Vi är väldigt taggade inför SM-slutspelet. Det är ett väldigt uppskattat koncept där det först spelas poolspelsmatcher under helgen och sedan själva slutspelet i början av nästa vecka. De bästa kommer att samlas på ett ställe och får spela väldigt många matcher – varje match blir därför en riktigt bra match och det är väldigt bra för spelarnas utveckling.

Truppen:
Lisen Rinman
Elsa Brenner
Johanna Dahlström
Isabella Svahn
Vaida Matuseviciute
Fredrika Nicander
Astrid Skarke
Lykke Lindorff
Lois Bernstein
Rebecca Malmström
Marcus Bergelin
Carl Sjöholm
Dexter Arnarp
Ted Lee