Imponerande nivå i Kannan

Vi imponerades av spelnivån under åttondelsfinalerna men det är bara att lyfta på hatten och konstatera att kvartsfinalerna bjöd på än bättre spel. Slutomgångarna i Kungens Kanna & Drottningens Pris lovar verkligen något alldeles extra.

Förhandsfavoriterna på flicksidan fortsätter att imponera. Ryska europaettan Diana Shnaider har varit ohotad så här långt och ställs nu mot den lika omtalade Linda Fruhvirtova från Tjeckien som på förhand måste ses som turneringens match så här långt.

Den andra semifinalen blir lika spännande då tjeckiska trean Barbora Palicova ställs mot vitsyskan Aliona Falei som båda har imponerat stort här i Kungl. Tennishallen.

Pojkarna i Kungens Kanna är också redo för semifinaler efter starka insatser under torsdagen. Polacken Filip Pieczonka vann övertygande och ställs mot den ett år yngre belgaren Alexander Blockx som har vunnit ett par sevärda 3-setare.

Fransosen Arthur Fils gjorde en mycket fin insats i kvartfinalen mot kroaten Luka Mikrut och vann med 6-4 i avgörande och ställs nu mot ryssen Artur Kukasian (bilden) som övertygade stort under torsdagen.

Även dubbelklasserna är nu framme i semifinal och stor dramatik är att vänta i dessa ovissa matcher.

Drottningens Pris 11:30:
Bana 1, Barbora PALICOVA (CZE) vs. Aliona FALEI (BLR)
Bana 2 Diana SHNAIDER (RUS vs. Linda FRUHVIRTOVA (CZE)

Kungens Kanna c:a 13:00:
Bana 1, Alexander BLOCKX (BEL) vs. Filip PIECZONKA (POL)
Bana 2 Artur KUKASIAN (RUS) vs. Arthur FILS (FRA)

Kungens Kanna & Drottningens Pris arrangeras i samarbete mellan Svenska Tennisförbundet och KLTK.