If Stockholm Open – semifinaldags

Tsonga mot Baghdatis och Almagro mot Berdych. Fyra av tennisens absoluta superstjärnor gör upp i dagens semifinaler på Kungligas centercourt.

Den 27-årige cyprioten Marcos Baghdatis har gått fram som en ångvält i årets If Stockholm Open och inte släppt ett enda set under sina tre vinstmatcher. Kanske rider han på samma framgångsvåg som för tre år sedan då han sensationellt tog sin första titel i Stockholm. Och det lär nog behövas när världssexan Jo-Wilfried Tsonga står på andra sidan nätet i dagens första semifinal.

Fransmannen har avancerat till en programenlig semifinal mycket tack vare sin serve och forehand.

Tsonga har gått segrande ur deras båda möten tidigare i år, senast i Shanghai, så fransmannen har ett mentalt övertag innan de tar banan i besittning.

Spanjoren Nicolas Almagro tycks trivas lika bra på Kungligas golv som på gruset i Båstad. 27-åringen med det enorma drivet i grundslagen blev för mycket för den australiske publikfavoriten Lleyton Hewitt och den spanska segern var aldrig hotad.

I dagens andra semifinal väntar betydligt tuffare premisser för Almagro. Den långe hårdslående tjecken Tomas Berdych fortsätter visa praktform och blir en svår nöt att knäcka för spanjoren, som fått finna sig i att stå på den förlorande sidan i deras samtliga fem tidigare möten.

Dagens spel avslutas med semifinalspel även i dubbel och med svenskt på banan där det sista blågula hoppet Robert Lindstedt i par med Nenad Zimonjic möter Kevin Anderson/Jonathan Erlich.

Väl mött till en spännande tennisdag och nu får vi svaret om drömfinalen Tsonga – Berdych ska bli verklighet.

Thomas Johansson
Tournament Director