Hög stämning i DC-matchen

Stämningen var hög i Kungl. Tennishallen på fredagskvällen när kvalet till världsfinalen mellan Sverige och Chile inleddes. Ställningen efter de två inledande singlarna är 1-1.

Den spännande kampen om en plats till Madrid i november fortsätter på lördagen, som inleds med dubbelmatchen.

Sveriges tennisherrar är en match från spel i Davis Cup by Rakuten Finals, det stora slutspelet som samlar världens 18 främsta nationer. Sista hindret är Chile.

Sverige fick bästa möjliga start på landskampen inför den stora hemmapubliken i Kungl. Tennishallen. 67-rankade Mikael Ymer stod för en stabil insats och gav hemmalaget 1–0, när han besegrade Marcelo Tomas Barrios Vera (6–2, 6–3).

Då svarade Chiles etta, 173-rankade Alejandro Tabilo, med att ta karriärens första Davis Cup-seger. Chilenaren vann 6–4, 6–3 mot Sverigetvåan Elias Ymer och kvitterade landskampen.

Med 1–1 inför den avslutande speldagen lever slutspelshoppet i allra högsta grad för båda nationerna. 13.00 på lördagen fortsätter spelet. Markus Eriksson och Robert Lindstedt tar hand om den viktiga dubbelmatchen för Sverige medan gästerna har samma uppställning som i fredagens singlar: Marcelo Tomas Barrios Vera/Alejandro Tabilo.

– Robban och Mackan har sett bra ut på träningarna och är riktigt bra i dubbel. Vi är favoriter i den matchen. Vi får börja med den och sen får vi se vad det står, kommenterar Davis Cup-kapten Robin Söderling.

Matcherna sänds live på Tennis.se. Den som vill följa avgörandet på plats köper biljetter på TICKSTER.COM.

Sverige–Chile (1–1)

Mikael Ymervs.Marcelo Tomas Barrios Vera6-2, 6-3
Elias Ymervs.Alejandro Tabilo4-6, 3-6
Markus Eriksson/Robert Lindstedtvs.Marcelo Tomas Barrios Vera/Alejandro Tabilo
Mikael Ymervs.Alejandro Tabilo
Elias Ymervs.Marcelo Tomas Barrios Vera