Hög nivå i 8-delsfinalerna

Det märks tydligt att vi nu börjar närma oss slutomgångarna i Kungens Kanna & Drottningens Pris. Spelnivån har höjts, duellerna är längre och det krävs mer för att stå som slutsegrare.

På onsdagen var det dags för 8-delsfinaler i Tennis Europes Category-1 tävling för 14-åringar i Kungl. Tennishallen. De två kvarvarande svenskarna, Albert Saar, Lidingö TK, och Stina Larsson, Lillån TK, fick tyvärr lämna. Bägge mötte tufft motstånd men kom heller aldrig riktigt upp i nivå.

De tunga namnen i pojkklassen Mihai Alexandru Coman, Rumänien samt ryssarna Maxim Zhukov och Yaroslav Demin (bilden ovan) tog sig vidare till kvartsfinal utan större bekymmer.

Volodymyr Iakubenko från Ukraina som kom in i turneringen via wild card har smugit sig fram i skymundan av de seedade spelarna och fick idag plocka fram hela sitt register mot österrikaren Moritz Lesjak. En mycket svängig match som Iakubenko till sist vann med 6-0, 4-6, 6-4.

För onsdagens skräll svarade Aleksa Pisaric, Serbien, då han krossade 4:e-seedade schweizaren Patrick Schoen med 6-1, 6-0.

I Drottningens Pris fick andraseedade ryskan Elena Pridankina ge sig mot underbarnet Brenda Fruhvirtova från Tjeckien. Fruhvirtova, som är lillasyster till Linda som vann turneringens 2018, är född 2007. Således två år yngre än de flesta av sina motståndare.

– I kvartsfinalerna av tjejklassen hittar vi 7 nationer vilket visar vilken bredd turneringen bjuder på. Idag var det få matcher som blev riktigt spännande men i morgon torsdag kan jag lova att det blir strid på kniven i många av kvartsfinalerna, kommenterar tävlingsledare Joe Beaton.