Historisk final för Lisa Zaar

Slutspelet i collegetennisen har avslutats och det var KLTK-spelare med in i det sista. Erik Grevelius och hans University of Georgia nådde en fin kvartsfinal. Erik stod för flera starka insatser i både dubbelspel och singel.

För Lisa Zaar och hennes Pepperdine blev resan till USTA:s center i Orlando ett riktigt äventyr som slutade med en hedersam andraplats efter en gastkramande match som man kunde följa på Tennis Channel. I finalen mot Texas Longhorns var Drottningens Pris-vinnaren Pachkaleva bara några bollar från att ge Pepperdine titeln men fick ge sig med 7–5 i tredje set i den avgörande matchen. Lisa levererade en mycket stadig vinst i sin singel.

På väg fram till finalen besegrades storfavoriten North Carolina som hade vunnit 48 raka lagmatcher innan Pepperdine satte stopp. Detta var första gången som Pepperdine nådde final i NCAA-mästerskapet och Lisa var med och skapade ny historia för sin skola. Nu blir det hemresa till Sverige samt en sommar med flera tävlingar att se fram emot innan hon till hösten inleder sin tredje säsong på college.

I vår serie ”college-kollen” kan ni läsa mer om våra spelare som befinner sig på skolor i USA:

COLLEGE-KOLLEN