Herrarnas Elitserie

KLTK:s herrlag åkte ur Elitserien förra året men i och med att årets serie fått ett nytt format har vi erbjudits en bonusplats.

KLTK deltar som tidigare med de spelare som befinner sig i klubbens verksamhet samt i förekommande fall med hemvändade collegespelare.

Erik Grevelius (bilden ovan), som befinner sig på college i Florida, har lovat att komma hem och ta på sig lagledarrollen.

Axel Bergdahl och Jonathan Backman är nya i KLTK-tröjan i år men är välkända ansikten för alla juniorer i klubben då de kombinerar sina tennissatsningar med att arbeta som tränare. Bröderna Eriksson, Alexander och Sebastian, börjar bli rutinerade i Elitserien trots att de bara är 19 och 17 år gamla. Förhoppningsvis kan de bidra med ungdomlig energi.

Utöver nämnda spelare finns flera aktuella namn både på hemmaplan och på andra sidan Atlanten.

Rickard Billing och Zack Ohlin är ansvariga för herrlaget som ställs mot Solna TK, Lidingö TK, GLTK och Mälarhöjdens IK.

– Vi har slunkit in i högsta serien via köksingången skulle man kunna säga. Jag tror på killarna i vår trupp och hoppas att vi kan hitta sätt att få de små marginalerna på vår sida, kommenterar coach Rickard Billing.

Spelschema Elitserien herrar 2022

Söndag 11 decemberKLTKSolna TK
Måndag 12 decemberGLTKKLTK
Onsdag 14 decemberMälarhöjdens IKKLTK
Torsdag 15 decemberKLTKLidingö TK