Herrarna avancerar till Elitserien

I december avslutades herrarnas Division 1 där det för KLTK:s del stod möten med tabelltvåan Lidingö TK och fyran Danderyds TK på programmet.

Sista helgen var avgörande för vem som skulle stå som slutsegrare i Division 1 Norra och därmed avancera till Elitserien. Inför de sista två matcherna låg KLTK på första plats före Lidingö TK men med samma poäng.

Mötet mot Lidingö TK illustrerade väl tabellens jämna topp och slutade oavgjort 3-3. Det var många ovissa matcher och tre av dem avgjordes först i matchtiebreak. Alla tre till Lidingös fördel.

Inför söndagen, då Danderyds TK stod för motståndet, var en tabellseger helt i Kungliga klubbens egna händer. Man tog tillvara på den chans som bjöds och mötet slutade 6-0.

– Vi spelade med gott självförtroende och alla i laget bidrog kommenterade lagkapten Aftab Baig. Extra kul att vi vann i år då vi var mycket nära förra året, avslutar Aftab.

KLTK:s lag 2018: Jakob Amilon, Leo Borg, Johan Garpered, Erik Grevelius, Jesper Klöv-Nilsson, Fred Simonsson och Anton Örnberg. Kapten: Aftab Baig. Ass. kaptener: Richard Billing och Christian Hjerquist.