HEAD och KLTK i nytt samarbete

En av världens ledande sporttillverkare ökar sin satsning på Sverige och inleder ett långsiktigt samarbete med Kungl. Lawn Tennis Klubben. HEAD blir sponsor och ny officiell leverantör till både klubben och dess elitprojekt Academy of KLTK.

Jämfört med KLTK, som firade sitt 125:e verksamhetsår förra året, är HEAD en ung organisation. Bolaget såg dagens ljus 1950 i Baltimore, USA och är uppkallat efter grundaren Howard Head som startade verksamheten med att tillverka skidor i moderna material som ingen tidigare gjort. Tio år senare började även produktion av tennisracketar, där många fortfarande minns den HEAD-racket som gav Arthur Ashe så många fantastiska segrar. Idag är HEAD det mest framgångsrika märket inom professionell tennis med världsettor på både herr- och damsidan i Novak Djokovic och Ashleigh Barty.

HEAD har nu träffat ett omfattande avtal med KLTK som partner och officiell leverantör av tennisutrustning så som racketar, skor, kläder, senor och annan utrustning.

–  Vi ser starka partnerskap som en väldigt viktig del i utvecklingen framåt. Inte bara för KLTK och HEAD men för svensk tennis i stort säger Jonas Ottosson (bilden ovan höger), kategoriansvarig för racketsport på HEAD Scandinavia.

– Vår omfattande junior- och elitverksamhet är helt beroende av nära samarbeten med näringslivet. Att vi nu tecknat ett större partnersamarbete med ett företag från tennisbranschen är extra roligt för oss. Vårt hårda arbete med att utveckla svenska tennisjuniorer belönas genom att spännande och trovärdiga varumärken vill förknippas med oss, kommenterar KLTK:s generalsekreterare Mats Låftman.

Sveriges ledande tennisshop – KLTK Butiken ­i Kungl. Tennishallen – kommer som en följd av partnerskapet att utöka sitt redan stora sortiment av HEAD-produkter.

– Novak Djokovic, världens bästa tennisspelare, kan inte ha fel. Vill han vara partner med HEAD så vill vi det också, kommenterar Marc Nylander (bilden ovan vänster) delägare av och ansvarig för KLTK Butiken.

Samarbetet mellan HEAD och KLTK löper i ett första steg fram till årsskiftet 2024/2025.

 

Publicerat 22-01-19