Härlig sisu i Junior-KM

Som vanligt inleds höstterminen med KM för klubbens juniorer, och 2021 var inget undantag. Tävlingen bjöd på en mängd spännande matcher i klasserna U10–U14, med en avslutande traditionsenlig generationsdubbel.

Då klubben är i full färd att renovera anläggningens utebanor genomfördes tävlingen inomhus. Arrangemanget lockade hela åttio spelsugna juniorer i åldrarna åtta till fjorton år.

Från onsdag till fredag bjöds vi på en mängd spännande dueller i gruppspel och semi. Det var en fröjd att bevittna de unga spelarnas fina attityd och kämpaglöd. För vissa var det mer allvar än för andra. Att stå på andra sidan nätet mot en klubbkamrat kan vara minst lika nervöst som att möta motståndare på bortaplan. På söndagen var det dags för finalerna i de olika klasserna där alla deltagare krigade i sann KLTK-anda.

– Det var otroligt välspelade finaler med idel tighta matcher, kommenterar klubbens tränare John Björksund, som varit delansvarig under hela tävlingsveckan.

I generationsdubbeln deltog 15 par, där Philip och Isabella Svahn till slut vann mot Carl och Tom Saxon i en jämn match med segersiffrorna 4–10, 10–4, 10–4.

Väl kämpat!

Resultat KM finaldagen

Semi GD Tom/Carl Saxonvs.William/Wictor Kjellberg7-3, 7-2
Semi GDPhilip/Isabella Svahnvs. Wilhelmina/Jacob Lindorff7-5, 7-4
Final GDPhilip/Isabella Svahnvs.Tom/Carl Saxon4–10, 10–4, 10-4
Final F12Rebecca Malmströmvs.Wilhelmina Lindorff 6-1, 6-0
Final F14Rebecca Malmströmvs.Fredrika Nicander 6-1, 6-1
Final P12Oliver Rothvs.Noel Hajduk6-3, 7-6 (2)
Final P14Dexter Arnarpvs.Philip Svahn6-3, 6-3