Hallå Magnus Ennerberg

Välkommen hem från USA och US Open, berätta vad du gjorde där.

– Tack, jag hjälpte Johanna Larsson under en tävling utanför Boston och även de efterföljande veckorna på US Open. Jag lärde känna Johanna redan när hon var 16 år så vi har känt varandra länge, hon var utan coach inför USA-turnén så det kändes bra att kunna hoppa in och stötta henne.

Hur upplevde du tiden i Boston och US Open?

– Det är många saker man kan ta med sig, först och främst att tennis ska ses live. Tempot och intensitet från tränings- och matchbanorna när man kommer riktigt nära är väldigt fascinerande. Sen är det ju ingen ”rocket science” i övrigt. Spelarna är proffs och man ser att alla är väldigt noga med att ta hand om sina kroppar samt seriösa i vad de äter och hur de tränar. När man ser en spelare som Novak Djoković värma upp i 90 minuter inför sin träning så förstår man att det krävs enorm disciplin och vilja för att vara toppspelare.

Vad tar du med dig från resan?

– Jag tror väldigt mycket på att coacher måste vara öppna och leta inspiration från olika håll. Därför är det viktigt att besöka miljöer som är på en högre nivå än sin vardag så att man vet mer vad som krävs. Att få jobba nära en spelare som Johanna som har varit topp-100 i världen i nästan ett decennium är givetvis extremt lärorikt och inspirerande. Hon är så målmedveten och seriös i allt hon gör. Nu ser jag fram emot att se svenska juniorer som vågar göra det dagliga jobbet för att nå sina drömmar.