Guldregn i Veteran-SM

Årets Svenska mästerskap utomhus i Båstad för veteraner bjöd på ett deltagarrekord med över 600 spelare som kämpade för de ärofyllda medaljerna. Trots att vädergudarna inte var med SM-arrangören med hällregn som vände upp och ner på spelschemat de inledande dagarna kunde ändå tävlingen i det stora hela avgöras på gruset.

För KLTK:s tävlingsveteraner blev årets SM-upplaga ännu bättre än fjolårets då vi i år lyckades kamma hem hela 8 guld- och 5 silvermedaljer.

Lina Westberg stod för bedriften att vinna samtliga tre klasser hon ställde upp i och vann DS40-klassen genom att endast släppa imponerande 2 game genom hela singeltävlingen.

Även Kristina Ebenius (till vänster i bilden ovan) fick med sig tre medaljer hem från Båstad där även hon lyckades vinna sin singelklass DS45. Hon följde upp guldet i singelklassen med en vinst i MD45 tillsammans med Anders Rosén från Elfsborg Tennis. Det blev sedan ett silver för Kristina i DD45 tillsammans med sin och vår klubbkamrat Anna Nordlander.

På herrsidan vann Martin Persson och Christer Mattsson sina respektive singelklasser, HS50 och HS60. Martin besegrade första seedade Anders Lindgren från Enebybergs IF i sin final i två raka set och bjöd på ett proffsigt och övertygande spel. Christer fick i sin final kämpa lite hårdare för segern där han vände matchen från underläge 1-6 mot Martin Sundberg från Saltsjö-Duvnäs TK. Segersiffrorna skrevs till 1-6, 6-4, 6-4 till Christer.

Utöver bedrifterna ovan stod även Anders Hultin för en seger i HD65, John Flodin för en andraplats i HD35, Johan Sturén för en andraplats i HD55 och Patrik Andreasson för en andraplats i MD50.

Stort grattis till alla medaljörer!

Resultat i urval

GuldDS40Lina Westberg
GuldDS45Kristina Ebenius
GuldHS50Martin Persson
GuldHS60Christer Mattsson
GuldDD40Lina Westberg
GuldMD40Lina Westberg
GuldMD45Kristina Ebenius
GuldHD65Anders Hultin
SilverHD35John Flodin
SilverDD45Kristina Ebenius
SilverDD45Anna Nordlander
SilverMD50Patrik Andreasson
SilverHD55Johan Sturén