Guld i Junior-SM

Femton spelare från KLTK har under sommaren kvalificerat sig via deltävlingar till det nya samlade slutspelet i Junior-SM utomhus.

Tennismetropolen Båstad var spelplatsen för årets slutspel i Junior-SM i 14-, 16- och 18-årsklasserna. Det nya formatet innebar att spelarna har kvalificerat sig via ett stort antal turneringar runt om i landet. Av KLTK:s femton juniorer kom tretton till start och elva tog sig långt i slutspelet.

Dubbelklasserna avgjordes via blixtmatcher där det gällde att vara med från start i varje match. Sebastian Eriksson (bilden ovan) i par med Albert Saar från Lidingö TK vann Pojkdubbel 14 efter att ha segrat i sin pool och tagit sig vidare till ett A-slutspel. I Dubbel-16 vann Timothy Carlsson-Seger i par med Isac Strömberg från Åkersberga TK.

Elliot Altman tog sin första SM-medalj i brons (P18) i par med med Nils Andersson, Båstad Tennissällskap.

I singelklasserna gick det bäst för Klara Milicevic som spelade sig till final (F16) men tvingades ge upp på grund av skada. Linus Carlsson-Halldin och Sebastian Abboud lyckades båda två ta sig till semifinal i PS18. De gjorde sedan upp i en bronsmatch där Sebastian drog det längsta strået och fick med sig ett brons hem till prisskåpet.

– Vi kan sammanfatta årets JSM med att det var ett roligt och spännande format men där vi tyvärr inte lyckades nå våra högt ställda resultatmål, kommenterar chefstränare Aftab Baig.