Grekiske världsfemman finalklar

Tidigare Stockholm Open-mästaren och förstaseedade Stefanos Tsitsipas besegrade finländaren Emil Ruusuvuori med 6-2, 6-2 i den ena semifinalen i Stockholm Open.

Tsitsipas visade upp ett riktigt stabilt spel och hade en relativt enkelt resa fram till final medan Ruusuvuori inte riktigt kom upp i den nivå som krävs för att matcha Tsitsipas kaliber.

– Jag stannade i matchen och höll mig fokuserad. Genom att hålla ihop alla viktiga moment kunde jag leverera ett bra resultat. Nu ser jag fram emot finalen kommenterar Tsitsipas.

I den andra semifinalen besegrade 19-årige dansken Holger Rune Australiens Alex De Minaur med 4-6, 7-6, 7-5. Rune är den förste spelaren från Danmark som gått till final i Stockholm Opens historia.

Söndagens final mellan Stefanos Tsitsipas och Holger Rune blir deras andra möte på ATP-touren. Spelarna möttes på Roland Garros i år där Rune segrade med 3-1 i set.

I finalen i Stockholm Open jagar nu Holger Rune sin andra ATP-titel i karriären efter tidigare vinst i München i våras. Den grekiske världsfemman å sin sida spelar för sin andra titel i Stockholm (vinst 2018) och den tionde på ATP-touren.

Biljetter till Stockholm Open finns HÄR.
Finalprogrammet finns HÄR.