Gräsligt kul utmaning

Leo Borg och Klara Milicevic, båda från Academy of KLTK reser till juniorernas Wimbledon och dess förtävling i Roehampton. Med sig har de coach Rickard Billing.

Leo, som ända sedan i mars rankats bland de 20 främsta juniorerna i världen, har länge kunnat planera och se fram emot turneringarna.

Men för Klara Milicevic kom beskedet som en överraskning. Rickard Billing, chefstränare för Academy of KLTK, förklarar att de egentligen strukit dessa tävlingar för Klaras del, eftersom de helt enkelt inte räknade med något kval på grund av pandemin. Men när Wimbledon sedan annonserade om turneringen, satsade de och gjorde en anmälan.

– Hon låg långt ifrån att komma med på första listan, berättar Rickard. Men sista timmen innan deadline var hon plötsligt inne i kvalet!

Klara, som under förra året drabbades av både Covid-19 och andra skador, har haft en kämpig tid och tappat såväl i ranking som kontinuitet i träning och tävling. Framförallt har det varit motigt mentalt. Hon hade ju de stora tävlingarna i sikte redan som 17-åring. Därför är det en riktigt välkommen boost med denna chans att kvala in till Wimbledon.

– Det ska också bli väldigt spännande att se Leo utmana de främsta juniorerna i världen igen och denna gång på ett ovisst underlag som gräs, avslutar Billing.

Vi önskar Leo och Klara all lycka de nästkommande veckorna!