Gastkramande kvartsfinaler i cupen

Efter spännande kvartsfinaler i Svenska Juniorcupen kom till slut KLTK ut som segrare i både F18- och P18-klassen. Nästa stopp: semifinal.

Det blev en jämn match för F18 mot Näsbyparks TK där den inledande dubbelsegern blev mycket viktig. Astrid Skarke fick agera matchhjälte och avgjorde matchen med vinst i sin tredje singel, vilket tog KLTK vidare till semifinal. Astrid debuterade i Svenska Juniorcupen och tyckte det var roligt att spela lagmatch istället för det vanliga matchupplägget.

– Det var väldigt skönt, man har många kompisar runt sig och alla peppar varandra, säger Astrid Skarke.

– Riktigt kul för tjejerna som fortsätter att visa väldigt bra laganda, kommenterar coach John Björksund.

Truppen bestod av Isabella Svahn, Elsa Brenner, Sofie Leijon, Edith Edlund, Lois Bernstein, Astrid Skarke och coach John Björksund.

Det blev en gastkramande match för P18-laget mot Uppsala TK på bortaplan, men i slutändan var det KLTK:s grabbar som var bäst i de viktiga lägena. Efter två inledande dubbelvinster kunde Dexter Arnarp och Marcus Bergelin med sina singelvinster ge laget totalsegern 4–2.

Små marginaler var temat för dagen. Det räddades flera setbollar i andradubbeln och Dexter Arnarp räddade en matchboll med en bländande forehandvinnare i sin singelmatch.

– Det var en riktig lagvinst där alla fem grabbar bidrar med en skön vinst mot Uppsala, säger coach Magnus Ennerberg.

Gabriel Berner, Sebastian Eriksson, Carl Sjöholm, Marcus Bergelin och Dexter Arnarp kom till spel för P18, ledda av coach Magnus Ennerberg.

Nu väntar rafflande semifinaler mot Salk för både F18 och P18 i Kungl. Tennishallen under samma dag. Notera 19 mars i din kalender redan nu.

 

Publicerat 220214