Game Pep Match!

Stockholm Open sluter ett långsiktigt samarbete med Generation Pep för att bidra till lek och rörelse för barn och unga. Med hjälp av den klassiska tennisväggen ska fler unga introduceras till tennis på ett spontant, lustfyllt och jämlikt sätt.

Stockholm Opens nya initiativ heter Game Pep Match! och lanseras i Kungl. Tennishallen under årets turneringsvecka i samarbete med Fabege.

Många minns den klassiska tennisväggen med Björn Borg som stod och tränade mot en garageport. Nu introduceras tennisväggen, med tillgång till racketar och bollar, runtom i Stockholm, under namnet Game Pep Match! Stockholm Open vill därmed vara med och bidra till rörelse för barn och unga och tillgängliggöra tennis till nya målgrupper på ett roligt sätt, oavsett nivå.

– Tack vare samarbetet med Stockholm Open, sänker vi tillsammans trösklar och öppnar upp fler möjligheter för barn och unga att komma i kontakt med tennis, säger Carolina Klüft, verksamhetschef Generation Pep.

Game Pep Match! kommer att dra i gång efter årets turnering och utvecklas över året. På målade tennisväggar runt om i Stockholmsområdet ska barn och unga kunna spela tillsammans, eller enskilt – precis som Björn Borg gjorde en gång i tiden. Racketar och bollar kommer att tillhandahållas via lokala kvartersgårdar, samfälligheter, skolor och fritids, beroende på område. Även den välbekanta snoddbollen ingår i utbudet av tennisredskap för unga i Game Pep Match!

Stockholm Open är världens äldsta inomhusturnering på ATP-touren och har spelats i Kungl. Tennishallen sedan 1969. Tennisstjärnor som McEnroe, Enqvist, Edberg, Wilander, Tsitsipas och förstås Björn Borg, har spelat på arenan genom åren. Även i år utlovas tennis i världsklass för alla tennisfans. Med Generation Pep och Game Pep Match! introduceras en ny målgrupp till glädjen i tennis genom lek och gemenskap, oavsett nivå och kunskap.

Game Pep Match! finns att testa på i Kungl. Tennishallen under Stockholm Open med start den 16 oktober. Samarbetet möjliggörs av Fabege som är social hållbarhetspartner till Stockholm Open.

 

Publicerat 2022-10-14