Fullspäckat på centercourten

Först ut när det är dags för kvartsfinaler i If Stockholm Open är Ricardas Berankis och 2009 års mästare Marcos Baghdatis. Litauern är en darkhorse som smugit sig fram i lottningen, men han slipper bära favoritskapet mot 2009 års mästare Marcos Baghdatis.

Passa på och njut av cypriotens avspända och effektiva stil på banan. Dagens andra kvartsfinal lovar att bli en högintressant drabbning med förre världsettan Lleyton Hewitt och 2010 års Swedish  Open mästare Nicolas Almagro i huvudrollerna. Den senare hade inga större bekymmer i sin debutmatch på Kungligas golv och var nöjd med underlaget. Värt att notera är att båda spelarna kom in i turneringen via wild card.

Världssjuan Jo-Wilfried Tsonga avfärdade japanen Soeda i raka set och är naturligtvis storfavorit också mot ukrainaren Sergiy Stakhovsky. Fransosen gör ingen hemlighet av att han är ute efter att krydda den här veckan i Kungliga med en segerbuckla.

Hardhittern Tomas Berdych gör sin fjärde start i If Stockholm Open och bästa minne han bär med sig är en kvartsfinalplats från 2006. Den väldige tjecken imponerade stort mot estländaren Jürgen Zopp och är onekligen en stark aspirant på segertrofén. Frågan är om Mikhail Youzhny förmår bjuda nämnvärt motstånd mot den 196 centimeter långe världssexan.

– Formen har känts väldigt bra de senaste månaderna, men jag väntar mig en tuff match mot Youzhny. Vi har mötts många gånger och det har varit mycket jämna matcher i stort sett varje gång, förklarade Berdych efter segermatchen mot Zopp.

Fredagen inleds med blågult på centercourten. Toppseedade Robert Lindstedt/Nenad Zimonjic möter det helamerikanska paret Butorac/Hanley.

Njut av ännu en fullspäckad dag med tennis av yppersta världsklass.

Thomas Johansson
Tournament Director