Framtidsnamn i svensk tennis

Tidningen Expressen har listat 10 framtidsnamn i svensk tennis. Flera av spelarna känner vi igen från KLTK:s korridorer.

Sportjournalisten Jacob Johannesson har tillsammans med före detta svenska spelare, nuvarande spelare samt tränare tagit fram en lista med tio spelare födda 2000–2004 som är potentiella framtidsnamn på proffstouren samt i svenska seniorlandslagen.

På listan hittar vi nuvarande juniorerna på Academy of KLTK; Klara Milicevic (17 år) och Linus Carlsson-Halldin (18 år). Dessutom är två tidigare Academy of KLTK-spelare med, collegetjejen Lisa Zaar (20 år) som varit på KLTK sen 14-års åldern och fortfarande har KLTK som bas när hon är på svensk mark. Även Leo Borg som var på KLTK under 7 år innan han bytte till GLTK och eget upplägg är med på listan.

– Fantastiskt fint kvitto på det jobbet som görs med spelarutvecklingen samt den miljö vi har skapat som gör oss till ett så populärt val för spelare som vill göra ambitiösa satsningar, kommenterar mångårige KLTK-ledaren Rickard Billing.

Lisa Zaar på bilden ovan.