Framgångar i JSM för KLTK

SM i 18- och 21-årsklassen avgjordes i Falun veckan som gick. Flera KLTK-spelare visade framfötterna och det blev storslam för Linus Carlsson-Halldin.

Vinst i SALK Open ITF, final i Malmö ITF och nu SM-guld, ingen dålig start på 2020 för Linus Carlsson-Halldin som vann tävlingen utan setförlust och i finalen besegrade topp-seedade Adam Heinonen, Växjö TS med imponerande 6-2 6-1. Segern belönas även med ett Wild Card till en Future-tävling i början på maj.

Även i dubbelklassen blev det guld för Linus tillsammans med lillebror Timothy Carlsson-Seger (bilden ovan). Bröderna spelade en offensiv och varierad dubbel där Timothy briljerade framme vid nät vid flertalet tillfällen. I finalen var det rent KLTK-derby då Elliot Altman och Alexander Watanabe-Eriksson stod för motståndet. Elliot och Alexander hade stått för starka vinster i både kvart- och semifinal och fick med sig en välförtjänt silvermedalj hem till Stockholm.

– Stark insats av gänget, sammanfattar coach Jocke Blomgren som var på plats i Falun. Hela sex spelare lämnar SM med medalj och vi har sett flera fina insatser, avslutar Jocke.

Medaljer och framskjutna placeringar från Junior-SM i Falun

Linus Carlsson-HalldinPS18Guld
Linus Carlsson-HalldinPD18Guld
Timothy Carlsson-SegerPD18Guld
Elliot AltmanPD18Silver
Alexander Watanabe-ErikssonPD18Silver
Sebastian AbboudPS18Brons
Timothy Carlsson-SegerPS18Brons
Lovisa CondéDD21Brons
Alexander Watanabe-ErikssonPS18Kvart
Alva NorbergFD18Kvart
Sebastian AbboudPD18Kvart
Lovisa CondéFS181/8-del
Jonas EngströmHS211/8-del
William AlsterbackPS181/8-del
Elliot AltmanPS181/8-del