Första ATP-titeln till Paul

Tommy Paul detroniserade den regerande mästaren Denis Shapovalov på centercourten i Kungl. Tennishallen under lördagens final i Stockholm Open. Amerikanens segersiffror skrevs till 6–4, 2–6, 6–4.

Den 52-rankade Tommy Paul började veckan med att besegra KLTK:s Leo Borg och fortsatte sedan att rada upp skalper så som Andy Murray och Frances Tiafoe fram till finalen då 2019 års SO-mästare väntade.

– Det har varit en otrolig vecka för mig. Jag har njutit av varje match, varje sekund på banan, sa Tommy Paul efter matchen till turneringens TV-partner Discovery+.

Segern i Stockholm är Tommy Pauls första titel på ATP-touren.

– Den första turneringen är förstås speciell. Jag har jobbat så hårt för detta, kommenterar Paul vidare.

På frågan hur han trivts på KLTK och i Kungl. Tennishallen svarar han:

– Det är galet att gå i trappan här i hallen och se namnen på alla mästare som vunnit. Att få hamna på samma vägg som dem är helt otroligt, säger 24-åringen.

Tommy Paul tog tidigt kommandot i matchen och vann det första setet. I det andra lyckades dock Shapovalov slingra sig ur amerikanens grepp och vinna, trots att Paul hade hela sex möjligheter till servegenombrott.

I början av tredje set såg det ut som att Shapovalov var på väg att ta över, men Tommy Paul lyckades bryta fram till 5–4-ledning och servade sedan hem matchen till 6–4.

I dubbelturneringen skrev Santiago Gonzalez från Mexiko och Andres Molteni från Argentina ny SO-historia genom att besegra vinnarna från 2013 Qureshi/Rojer med klara 6-2, 6-2.

– Det blev en bra vecka konstaterar Stockholm Opens VD Jamie Perry. Tennispubliken i Stockholm, Sverige och Norden har belönat oss arrangörer för årets evenemang och inte minst för startfältet genom att biljettförsäljningen ökade med 32 % jämfört med när det senast begav sig 2019.