Fint SM av KLTK:s juniorer

JSM avgjordes sista helgen i augusti där KLTK hade med sig en stor trupp till Båstad. Våra talangfulla KLTK-juniorer levererade en imponerande prestation under mästerskapet, där de inte bara tog med sig värdefulla lärdomar utan även några välförtjänta medaljer med sig hem.

Sista helgen i augusti genomfördes Junior-SM enligt det nya slutspelsformatet som introducerades 2019. För att få medverka under JSM måste spelarna först kvalificera sig via svenska tävlingar under vår och sommar. Slutspelet startar under de första tre dagarna med poolspel som sedan leder till ett tvådagars slutspel.

–  Det nya upplägget är verkligen perfekt. Alla spelare är garanterade flera matcher och sommarens tävlingar håller bättre kvalitet när många spelare försöker kvalificera sig för JSM, kommenterar sportchef Magnus Ennerberg.

KLTK hade, i vanlig ordning, en stor trupp med totalt 15 spelare som deltog i slutspelet och var den klubb som tillsammans med Helsingborgs TK hade flest medverkande spelare.

De första två dagarna började prövande. Vädret ställde till med regn som påverkade spelschemat. Matcherna fick flyttas in och för att få ihop spelschemat spelades matcher inte bara i Båstad utan även i Helsingborg, Halmstad och Ängelholm.

Som alltid när det gäller juniortennis är huvudmålet spelarnas utveckling och lärdomar. Självklart drömmer spelarna om bra resultat när Sverige-eliten tävlar om medaljerna. Vi kan nu gratulera fyra KLTK-spelare som tog med sig plaketter hem.

Rebecca Malmström (se bild ovan) använde sin fantastiska serve som sitt främsta vapen på vägen mot guldet i FS14. Rebecca vann alla nationella tävlingar för 14-åringar i år utan att förlora ett enda set. Att kunna vinna som favorit är alltid imponerande.

William Kjellberg har haft en framgångsrik sommar och spelade sig fram till ett guldläge, men i sista ögonblicket vände Knut Andersch, Vallda TK på matchen och William fick nöja sig med silver. William fick också silver i dubbel tillsammans med Båstads Vincent Almroth.

Fredrika Nicander tog hem ett brons i FD16 med sin partner Lisa Noltorp från Fair Play TK. I singelklassen gick hon till kvartsfinal.

Calle Sjöholm deltog i sitt sista Junior-SM som 18-åring och kammade för första gången hem en medalj, tack vare en stark prestation i dubbel tillsammans med Växjös Erik Gahnström.

– Utöver dessa medaljörer var det många spelare som stod för fina insatser och gav sitt yttersta i alla lägen vilket är det viktigaste. Det är en väldigt positiv trend bland KLTK:s  tävlingsjuniorer då många är motiverade att ta sin tennis till nästa nivå, kommenterar coach Leo Öberg.

Coacherna John Björksund, Leo Öberg och Magnus Ennerberg fanns med på plats för att stötta KLTK-spelarna.

Publicerad 2023-08-31