Fint SM av juniorerna

Sista helgen i augusti avgjordes årets JSM på klassiska Drivan i Båstad. Vi fick se många fina insatser från KLTK:s representanter under veckan samt ett knippe medaljer att ta med hem.

Upplägget på utomhus-SM har utvecklats senaste åren där juniorerna nu måste kvalificera sig via tävlingar. Från KLTK hade 11 juniorer gjort resultat under sommaren som möjliggjorde medverkan i slutspelet, vilket bestod av inledande gruppspel med efterföljande A- och B-slutspel. Ett mycket uppskattat format som genererade både fler och jämnare matcher.

Medaljmässigt noterar vi Isabella Svahns (till vänster i bilden ovan) mycket fina 3:e plats i F16, där hon besegrade flera spelare som ligger högre rankade och som tidigare varit för tuffa att slå. Isabella har haft en mycket stark utveckling under senaste åren efter hårt arbete på träningarna.

I dubbelklasserna hade vi flera spelare som visade framfötterna. Trettonåriga Fredrika Nicander nådde hela vägen till final i FD14 i par med Julia Orswall, Ystads TK medan William Alsterback servade sig fram till ett efterlängtat JSM-guld i dubbelklassen i par med Lidköpings TK:s Lukas Ramér Olofsson.

Vi noterar också att KLTK:s nya spelare Lisen Rinman (till höger i bilden ovan), som förvisso representerade Smedslätten i lottningen men varit en del av Academy of KLTK under året, stod för en fantastisk tävling och segrade i F16 efter en otroligt tuff final.