Finlands bästa till Stockholm Open

Finlands bästa tennisspelare, 23-åriga Emil Ruusuvuori, bekräftas nu klar för spel i Stockholm Open 2022. Ruusuvuori har gjort sitt bästa år hittills och klättrat från 95 till 49 på världsrankingen. Nu säkrar han sin plats i Stockholm Opens startfält för 2022. Turneringen spelas i Kungl. Tennishallen den 15–23 oktober.

Emil Ruusuvuoris lugna och till synes avslappnade spelstil har under året tagit honom till såväl final som semifinal samt till kvartsfinal vid två tillfällen. Bland segrarna som sticker ut står möten med topp tio-spelaren Hubert Hurkacz och 16-rankade argentinaren Diego Schwartzman.

– Emil Ruusuvuori har verkligen imponerat senaste tiden och nu ser vi med spänning fram emot att fortsatt följa hans snabba framfart. Vi är ju många som minns den fantastiska stämningen i Kungl. Tennishallen när finska världsstjärnan Jarkko Nieminen lockade storpublik från andra sidan Östersjön. Kanske är det just det vi har att vänta oss i år, säger Jamie Perry, vd Stockholm Open.

Världstvåan Alexander Zverev och Sveriges bästa spelare på herrsidan, Mikael Ymer, är sedan tidigare bekräftade för årets turnering och inom ett par veckor presenteras hela startfältet.

– Jättekul att Emil kommer till Stockholm i år igen. Emil har en bra säsong och hans utveckling i är imponerande. Det ska också bli kul att få in alla passionerade finska tennisfans i Kungl. Tennishallen igen, säger Thomas Enqvist, Tournament Director Stockholm Open.

Stockholm Open har arrangerats årligen sedan 1969 (pandemiåret 2020 undantaget). Turneringen är världens äldsta på en inomhusarena på ATP-touren och har lockat världsspelare från hela världen genom åren. 2022 års turnering spelas den 15-23 oktober i Kungl. Tennishallen och sänds på SVT och SVT Play.

Biljetterna till Stockholm Open finns att köpa via WWW.STOCKHOLMOPEN.SE.

 

Publicerat 220909