Finaldags i Sommarspelen

Fredagen bjöd på solsken när kvartsfinalerna i singel spelades och dubbelklassen avgjordes. Imorgon lördag avgörs singelklasserna.

Dagen inleddes med samtliga kvartsfinaler i singelklasserna där de toppseedade flickorna och pojkarna höll för trycket och vann sina respektive kvartsfinaler på ett övertygande sätt. Samtliga framtida semifinalister släppte endast strögame i sina matcher.

KLTK:s Dexter Arnarp var en av de spelare som höll sin seedning och möter i morgondagens semifinal Viktor Lisinski från Smedslättens LTK.

Slutsegern i flickdubbelklassen tillskrevs Tiana Tian Deng från Norrtälje TK i par med Sonja Wedenski från Näsbyparks TK. Finalmotståndet bestod av KLTK:s Fredrika Nicander i par med Isabelle Rockler från Solna TK. Deng/Wedenski bjöd på ett hårt slående spel från baslinjen men även ett fint volleyspel på nät och matchsiffrorna skrevs till 6-1, 6-2. Huvuddomare Jan Koupil dömde finalen på ett föredömligt sätt.

Imorgon lördag den 24 juli ser vi fram emot semifinaler i både flick- och pojkklassen med start kl. 09.30. Därefter spelas finalerna i respektive singelklass kl. 13.00.